Hírlevelek
Regisztráció
Orvosok a hálón
Orvosok
Dr. Fülöp Péter
Kérdezzen!
Dr. Fülöp Péter
Budapest, XIV. ker.

34995
Tisztelt Doktor Ur!
22 eves lany vagyok.2 honapja Concort szedek.A vernyomasom 117/75.A pulzusom nyugalmi allapotban 60.neha 60 ala megy.Azt szeretnem kerdezni ez normalis e.Concor elött 120 140 volt a pulzusom.Panikbeteg vagyok.Valaszat köszönöm!
Kedves Kérdező. A concor leviszi a pulzusát.
Nem vagyok híve a túlzott gyógyszerszedésnek. Ha a Concort csak a szabora szívverésre kapta próbálja fokozatosan elhagyni.
Tisztelettel Dr. Fülöp Péter

33985
Tisztelt DoktorÚr! Coverex-com gyógyszert szedek5 éve. A vérnyomásom : 117/ 70 körüli, átlagosan. Sajnos 2 éve koszoró érbe stent-et kellett behelyezni. Azóta nagyon jól érzem magam. A klinikán,Diovont javasoltak, de saját kérésre meghagyták a Covarex- t.
Kérdésem: mennyi ideig szedhetem a szóban forgó gyógyszert? Koszorúér problémánál szedhető- e a Covarex tartósan? Hálásan köszönöm válaszát. Szemenyei Sándor Békéscsaba
Kedves Szemenyei Sándor!

Úgy látszik Önnek bevált a Coverex. Koszorúsérbetegségben ajánlott a szedése. Folyamatosan kell szedni, nincs oka a változtatásnak.
Tisztelettel: Dr. Fülöp Péter

33733
Üdvözlöm!
Kb. 1 hónapja emelkedett pulzussal és vérnyomással kerültem orvoshoz. Kivizsgáltak és pánikbetegséget állapítottak meg. (34 éves nő vagyok) Írtak fel 10 mg Paroxatot, 1/2 NEbiletet és 2,5 mg Tritace-t. Ezt most úgy szedem, hogy reggel a PAroxat és a Tritace és este a Nebilet (mert azt nem közölték az orvosok, hogy mikor melyiket szedjem). Jelenleg a vérnyomásom ált. 115-120/65-75 közötti, a pulzus pedig 65-68. Elég tompának érzem így magam. Mit javasol? Valamelyik gyógyszerből sokat szedek, vagy ez normális és majd beáll vagy pedig a sorrend lehet rossz?
Kedves kérdező.
Gyógyszereit ugyan abban a tetszőlegesen választott időpontban beveheti.
Úgy tűnik taán a Paroxat önmagában is elegendő lehet.
Tisztelettel: Dr. Fülöp Péter

32444
Tisztelt Doktor Úr!
30 éves nő vagyok, 170 cm, 60 kg.
Rendszeresen (heti több alkalommal) előfordul, hogy reggel nehezen ébredek. Karom-lábam elzsibbad, nem érzem, nem tudom mozgatni. Fáj a fejem, ha felemelem. Gyakran érzek ezután napközben is fejfájást. Kissé bedagad ilyenkor a kezem, de nem vészesen. Általában nem nagyon kell (a megszokottal ellentétben) ébredéskor pisilnem.
Mi lehet ez? Ha nem kardiológushoz, akkor milyen orvoshoz forduljak? Milyen vizsgálatra számítsak?
Üdvözlettel,
Krisztina
Kedves Krisztina!

Először háziorvosához forduljon.
Egy vizsgálat és vérvétel után esetleg lezárható a kérdés, vagy szakorvoshoz küldik tovább.
Tisztelettel: Dr. Fülöp Péter

32273
Tisztelt Doktor Úr! Az utóbbi pár hónapban rendszeresen mérem a vérnyomásom, ami inkább alacsony vagy közel van a 120/80-hoz, a pulzusszámom viszont 90-103 között ingadozik. Ez nyilván nem normális. Mi okozhatja, milyen szakorvoshoz forduljak a problémámmal? 45 éves vagyok, 3 éve gyógyultam ki a pajzsmirigy-túlműködésből, 2 éve eltávolították a méhemet, jelenleg napi 9-10 órát dolgozom szemernyi megállás nélkül. Vajon ezek a tények közrejátszhatnak-e abban, hogy ennyire magas a pulzusszámom?
Válaszát előre is köszönöm.
Kedves kérdező!
Érdemes lenne megnézni, nem tért -e vissza pajzsmirigy túlműküdése.
A másik tippem a túlfeszített munka.
Kivizsgálás dönthetné el, mi az igazság.
Ha gondolja szívesen megvizsgálom. Tel: 06 20 9604 892
Tisztelettel: Dr. Fülöp Péter

Összesen: 43 oldal
123456


Bemutatkozás      Szolgáltatások      Rendelő      Tallózó      Kérdezzen!

Dr. Fülöp Péter

belgyógyászat, kardiológia
posta@kardiologus.hu

Szponzorált hirdetések